Leuke dingen die je kunt doen als je veel thuis zit

Deze week even iets anders. Gezien de situatie rondom het COVID-19 virus zitten we met z’n allen nu heel veel thuis. Dan kan de verveling toeslaan, maar we kunnen er maar beter het beste van proberen te maken. Hoe rot het ook is dat je zoveel thuis moet zitten, je hebt nu enorm veel tijd om te besteden aan jezelf en aan bijvoorbeeld klusjes in huis waar je normaal geen tijd voor hebt: iets waar je normaal misschien veel te weinig aan toe komt. Daarom heb ik wat dingen onder elkaar gezet die je thuis kunt gaan doen, waardoor het thuis zitten misschien net wat leuker en makkelijker wordt.

Maak eens een lijstje van de dingen waar je normaal niet aan toe komt & stel doelen op

Maak eens een lijstje met dingen die je normaal heel graag zou willen doen, maar waar je door je werk of door tijdgebrek vaak niet echt aan toe komt. Dit kan zijn van je CV bijwerken tot je kledingkast opruimen. Of bijvoorbeeld een lekkere taart bakken uit een recept die je al heel lang in je telefoon hebt staan, dat ene boek lezen die al maanden ligt te verstoffen op je nachtkastje, de tuin onder handen nemen (vooral met dit heerlijke zonnetje) en ga zo maar door!

Als je voor iedere dag een lijstje hebt met een of meerdere taken, hou je structuur in je dag én heb je aan het eind van de dag een goed gevoel over de dingen die je hebt gedaan. Daarom heb ik drie verschillende formats met een ‘Daily Planner’ gemaakt die je kunt printen. Deze kun je hier gratis downloaden!

Vind je het lastig waar je moet beginnen, koop dan een werkboek zoals het ‘Babe you go this’ werkboek om doelen op te stellen. Dit soort werkboeken kunnen je heel goed helpen bij het duidelijk krijgen van wat je nou precies wilt. Heb je altijd al iets voor jezelf willen doen/beginnen of iets willen schrijven, maar hier nooit echt de tijd voor genomen? Dan is nu het juiste moment!

Me-time: écht tijd voor jezelf! 

Nu je zoveel thuis bent, heb je extra veel tijd voor dingen zoals een gezichtsmaskertje of een lang bad (als je die hebt). Vaak nemen we veel te weinig de tijd voor onszelf. Daarnaast voel ik mezelf er het beste bij als ik goed voor mezelf blijf zorgen, ondanks dat ik nu een stuk minder vaak de deur uitga voor gezellige afspraken, werk of feestjes. Zo begin ik iedere dag met een gezond ontbijtje en trek ik iets comfy’s aan. Zo begint mijn dag gelijk goed!

Net als vroeger: Project 10 pan

Ken je die ‘hype’ van vroeger nog? Project 10 Pan was een soort projectje waarbij je 10 beautyproducten kiest die je bezit, die je gaat opgebruiken. Het is een super fijne manier om producten waarvan je vergeten was dat je ze had te herontdekken. Ondertussen kom je waarschijnlijk ook veel tegen wat weg kan. En hoe fijn is het om een opgeruimde beautystash te hebben met alleen maar producten die je écht gebruikt?

Thuis sporten

Veel sportscholen zijn dicht, maar vanuit huis (en buiten) kun je ook heel veel doen om in shape te blijven! Ik doe zelf bijvoorbeeld 3 keer in de week yoga. Ik leg mijn yoga matje neer en zet Yoga with Adriene op via Youtube. Of zoek een leuke home-workout op. Vaak is het enige dat je nodig hebt een yoga-matje en een paar gewichtjes. Buiten kun je gaan skeeleren, wandelen, fietsen.. Het is in het begin soms even lastig om jezelf hier toe te zetten, maar zo fijn als je het eenmaal gedaan hebt. En je voelt je gelijk een stuk beter dan wanneer je de hele dag alleen maar achter je laptop zit of op de bank hangt.

Bron: via Unsplash

Podcasts luisteren en online cursussen volgen

Op een gegeven moment zit je in je Netflix te scrollen en merk je dat je de meeste series nu toch wel bekeken hebt. Gezien de situatie zijn er enorm veel mensen die hierop inspelen door podcasts en video’s te plaatsen. Zo vind ik zelf ‘Quarantaine TV’ van Ruben, Tijl en Ruben helemaal geweldig. Naast dat het ontspannend is, kun je er vaak ook iets van leren. Waar je ook veel van kunt leren, zijn webinars of online cursussen die nu veel gratis worden gegeven. Zo heb ik laatst een online cursus gevolgd over het beginnen van je eigen beautysalon en (iets heel anders) de 10 gouden tips voor het kopen van een huis. Super leerzaam!

Helpen waar je kan

In veel regio’s worden er Facebook groepen opgezet met mensen die hulp zoeken of aanbieden. Ga bijvoorbeeld eens boodschappen doen voor je oudere buurvrouw of facetime even met je opa of oma. Zo helpen we elkaar om deze gekke tijden een beetje draaglijker te maken.

De komende weken ligt mijn werk met betrekking tot visagie opdrachten even stil. Salons moeten een tijdje de deuren sluiten, kapsters en visagisten mogen in ieder geval tot 6 april niet werken en zo geldt dit ook voor veel andere ZZP’ers en bedrijven. Heb je hier vragen over, dan kun je me natuurlijk altijd een berichtje sturen.

Liefs en stay safe! <3

Social media

Instagram