PMU Lippigmentatie

Denk je er al een tijdje aan om een permanente make-up behandeling voor jouw lippen te doen? Bij de PMU Lippigmentatie wordt een techniek gebruikt waardoor de lippen voller lijken. Om tot het mooiste en meest optimale resultaat te komen, is er na 6 – 8 weken een touch-up behandeling mogelijk. Hierbij worden de lippen geperfectioneerd na het herstelproces van de eerste behandeling. Het uiteindelijke resultaat is prachtige symmetrische en voller lijkende lippen waar je elke ochtend mee opstaat!

Waarom wordt lippigmentatie toegepast?

Er zijn verschillende redenen waarom lippigmentatie wordt toegepast:

  • Optisch vollere lippen creëren
  • Een mooiere vorm van de lippen
  • Voor een dagelijkse verzorgde look
  • Aanpassen van de natuurlijke asymmetrie
  • Wegwerken van pigmentverlies
  • Mooiere kleur van de lippen
  • Kleurneutralisatie (bij donkere lippen)
  • Als aanvulling bij lipfillers
  • En ga zo maar door!

Het resultaat zal heel mooi natuurlijk zijn voor de dagelijkse look. De lippigmentatie is ook heel geschikt om de natuurlijke contouren van de lippen opnieuw te definiëren, op een niet al te zichtbare manier. Door verschillende omstandigheden kun je pigmentatie op je lipcontouren verliezen. PMU kan je helpen om natuurlijke, vollere lippen te creëren. Daarnaast is PMU Full Lips geschikt voor jong en oud!

Op de afbeelding hiernaast zie je het resultaat direct na de behandeling. Hier lijkt de kleur altijd nog wat intens, maar houd rekening met dat deze kleur nog zo’n 40 – 60 % gaat vervagen. Verderop deze pagina zie je het geheelde resultaat, ongeveer 6 weken na de behandeling!

pmu full lips

Voor de behandeling

Voordat de behandeling plaatsvindt, stuur ik je een intake formulier en nazorginstructie toe waarin je je van te voren alvast een beetje kan inlezen over de behandeling en welke instructies er van belang zijn bij het herstellen van de lippen. Tijdens de behandeling vindt er een intake plaats waarbij we jouw wensen gaan bespreken. Ik ga vervolgens de lip mapping toepassen, wat inhoudt dat ik de vorm van de lippen voor ga tekenen. Ik laat je ook de verschillende opties zien qua pigmenten. Alle pigmenten kunnen ook gemengd worden met elkaar, waardoor er heel veel opties mogelijk zijn. Hierbij geef ik je graag advies over wat het beste bij jouw wensen en jouw gezicht en huidskleur past. Pas als jij denkt; ‘nu is het perfect’, dan gaan we beginnen!

De PMU Lippigmentatie behandeling

Tijdens de PMU Lippigmentatie behandeling ga ik pigment aanbrengen door middel van een pen waarin een minuscuul naaldje/hygiene module wordt geplaatst. Het pigment gaat niet zo diep als bij een tatoeage, wat ervoor zorgt dat de kleur uiteindelijk geleidelijk zal vervagen. Vroeger werden vaak liplijnen getatoeëerd, waarbij de tattoo inkt te diep in de huid werd aangebracht; hierdoor ging de kleur na verloop van tijd verkleuren. Met de hedendaagse technieken wordt het resultaat heel mooi natuurlijk en zal het pigment na een aantal jaar vervagen in plaats van verkleuren. Ik werk dan ook uitsluitend volgens de nieuwste technieken, ga hierbij zeer hygiënisch te werk en werk met pigmenten en apparatuur van hoge kwaliteit.

De behandeling is zeker niet gevoelloos, maar de meeste klanten zeggen achteraf dat het uiteindelijk wel meeviel. Al ervaart iedere persoon dit natuurlijk op haar eigen manier. Spreek het ook zeker uit als je het spannend vindt, hier zal ik altijd rekening mee houden! 

De behandeling duurt gemiddeld 2,5 uur inclusief de intake en de nabespreking.

lippigmentatie voor foto

Voor de PMU lippigmentatie behandeling

pmu lippen geheeld

Het geheelde resultaat na ongeveer 6 weken!

Na de PMU Full Lips behandeling

Yes, nu kun je gaan genieten van jouw mooie lippen! Na de behandeling zijn de lippen wat gezwollen en is de kleur vrij intens. De zwelling neemt vaak binnen een dag af. Na ongeveer een week begint de kleur te vervagen; uiteindelijk vervaagt de kleur zo’n 40 – 60% waardoor er een super mooie, natuurlijke look overblijft. Ik geef je na de behandeling de nazorginstructie mee en deze lopen we samen even door. Hierin staat bijvoorbeeld hoe je de lippen het beste kunt verzorgen tijdens het herstelproces. Het is belangrijk om de nazorginstructie goed door te nemen en na te leven, omdat dit van grote invloed is op het resultaat. We plannen ook gelijk de touch-up behandeling in. Het resultaat van de PMU Lippigmentatie is semi-permanent, wat inhoudt dat er gemiddeld na 1,5 tot 2,5 jaar opnieuw een behandeling kan worden ingepland om de lippen weer mooi bij te werken.

Mijn nazorginstructie formulier:

Nazorginstructie PMU

Voorbereiding voor de PMU Lippigmentatie

Ben je gevoelig voor het krijgen van een koortslip? Dan is het aan te raden om ongeveer een week voor de behandeling L-Lysine tabletten te slikken en Zovirax crème te smeren. Daarnaast is het belangrijk om vanaf 24 uur voor de behandeling geen alcohol, drugs, pijnstilling, koffie of energiedrank in te nemen. Dit kan de behandeling namelijk negatief beinvloeden. 

Houd ook rekening met dat je de lippen de eerste vijf dagen na de behandeling eigenlijk moet zien als een open wondje. Het herstelproces duurt ongeveer 4 tot 5 weken, vandaar dat de touch-up behandeling binnen 6 – 8 weken na de eerste behandeling wordt ingepland, nadat de lippen volledig zijn hersteld.

Tarief PMU Lippigmentatie

De prijs van een PMU Lippigmentatie behandeling is 295 inclusief de touch-up behandeling binnen ongeveer 6 – 8 weken (en inclusief BTW). Momenteel geldt er een introductieprijs van 265 inclusief touch-up behandeling!

Mijn onderneming staat op de website veiligtatoeerenenpiercen.nl van het RIVM. Hierop kun je vinden dat ik een geldige vergunning heb van de GGD en tot wanneer deze geldig is.

Instagram