Waxen: een effectieve en natuurlijke ontharingsmethode

Waxen staat bekend als een hele goede, natuurlijke en minder pijnlijke manier om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Er zitten dan ook een heleboel voordelen aan deze ontharingsmethode!

Voordelen van een wax behandeling

  • Na een wax behandeling komen de haren zachter, dunner en uiteindelijk steeds minder terug (in tegenstelling tot ontharen door middel van scheren).
  • Met een wax behandeling worden de haartjes tot en met de wortel weggehaald, hierdoor blijven de haartjes gemiddeld 2 tot 4 weken langer weg.
  • De producten die worden gebruikt tijdens de behandeling zijn geschikt voor ieder huidtype, ook voor de gevoelige huid!
  • Waxen tast de huid niet aan, in tegenstelling tot veel andere ontharingsmethoden. Bij waxen hecht de wax zich enkel om de haartjes heen, en niet op de huid, waardoor de  (gezichts)huid een stuk minder wordt belast.
  • Na het waxen wordt de huid verzorgd met een fijn after-wax product, wat de huid na de behandeling niet alleen glad, maar ook zacht maakt. 
glitter wax

Voor de wax behandeling

Voordat je in de salon komt voor een wax behandeling, kun je alvast wat dingen doen om je voor te bereiden. Zo is het belangrijk dat je huid goed schoon is en zoveel mogelijk vrij van dode huidcellen, dit vermindert de kans op ingegroeide haartjes in het algemeen, maar ook na de behandeling. Gebruik daarom ook geen body lotion of deodorant (als je je onder je oksels laat waxen) op de dag van de wax behandeling. Ook is het belangrijk om de zonnebank 48 uur voor de behandeling te vermijden. Een gekleurde of rode huid kan namelijk gevoelig zijn. Tot slot is het belangrijk om ongeveer 1,5 – 2 weken voor de behandeling te stoppen met scheren. Het beste resultaat krijg je namelijk als je haartjes minimaal 5 millimeter lang zijn. 

Tijdens en na de wax behandeling

Bij een wax behandeling vind ik het enorm belangrijk om hygiënisch te werk te gaan. Zo gebruik ik de spatel om de wax mee op je huid aan te brengen maar één keer; deze wordt na iedere klant weggegooid. Daarnaast draag ik altijd (latex- en poedervrije) handschoenen tijdens de behandeling. Voor het waxen zal de huid behandeld worden met een pre-wax product en na het waxen breng ik een verkoelend after-wax product aan op de huid. Het kan voorkomen dat de huid na de behandeling licht geïrriteerd is, maar na de behandeling geef ik je tips mee hoe je erge irritaties of roodheden kan voorkomen en om het resultaat van de behandeling zo optimaal mogelijk te maken!

Is een wax behandeling pijnlijk?

Veel mensen vragen zich af of een wax behandeling pijnlijk is, want bij het woord waxen denk je misschien aan een pijnlijke behandeling. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld harsen doet waxen een stuk minder pijn. Al zou ik de behandeling niet zo zeer gevoelloos noemen, want de haartjes worden er wel uit getrokken, maar in tegenstelling tot hars (waarbij het zich aan de haartjes én de huid hecht) hecht de wax zich enkel om de haartjes heen. Hierdoor wordt de (gezichts)huid een stuk minder belast. Ik werk met striploze wax beans, oftewel harde wax bonen, die in het wax melting apparaat smelten. De gesmolten wax bonen hechten zich aan de haartjes en als de wax de juiste hardheid heeft bereikt, word het er af getrokken. 

In principe zijn er ook geen strips nodig om de wax eraf te trekken, maar voornamelijk bij grotere oppervlakten, zoals de onderbenen, kan er ook gekozen worden met niet-gewoven papieren wax strips te werken. En het helpt om te denken dat het deel wat gevoelig kan zijn zo weer voorbij is, maar je er wel een langere tijd plezier van hebt! Iedere persoon is anders en de een kan het als gevoeliger ervaren dan de ander. Wel zal het vanaf de tweede wax behandeling al minder gevoelig zijn, omdat tijdens de eerste behandeling de haarzakjes meegetrokken worden en deze zullen zodanig beschadigd raken dat veel haartjes niet meer of dunner terug zullen groeien. En geef van te voren ook zeker aan als je het spannend vindt, dan hou ik daar graag rekening mee!

Wil je meer weten over de mogelijkheden of graag een afspraak maken? Neem dan contact op via mijn contactformulier

waxen rug

Voor en na van het waxen de rug. Het is heel normaal dat de huid erna een beetje rood is, dit trekt binnen een paar uur vanzelf weer weg!

Instagram