Ontspanningsmassage

Heb je wel eens het gevoel dat je te weinig tijd voor jezelf neemt? Het is belangrijk om tussen alle dagelijkse drukte door ook momenten te hebben waarin je even helemaal niks moet en echt even tot rust komt. Een ontspanningsmassage voor het hele lichaam is dan ook echt een ultiem ‘me-time’ moment. Het doel van de ontspanningsmassage is ontspanning van het lichaam, de spieren en de geest. Het tempo en de druk zullen tijdens de massage niet te hoog zijn, waardoor de massage geen pijn zal doen, maar zal zorgen voor ultieme ontspanning! Er zijn een heleboel redenen waarom het nemen van een ontspanningsmassage een goed idee is, maar ook gewoon zomaar, kan een massage super fijn zijn. Een fijne ontspanningsmassage kan ervoor zorgen dat je weer wat lekkerder in je vel zit en dat je er weer tegenaan kan!

Andere positieve gevolgen van een ontspanningsmassage:

 • Verminderen van vermoeidheid en stress
 • Betere nachtrust, wakker worden met een meer uitgeslapen gevoel
 • Balans tussen lichaam en geest
 • Het gehaaste gevoel verminderen
 • Meer aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en stimuleren van de doorbloeding
 • Het maakt spieren soepeler en vergroot de beweeglijkheid
 • Het zuivert je lichaam door afvalstoffen sneller af te voeren
 • Vochtafvoer stimuleren en een sterker zenuwstelsel
 • Verlichting voor gezondheidsklachten die het gevolg zijn van stress en vermoeidheid
 • Meer rust in je hoofd (en hoe je je mentaal voelt is verbonden met bepaalde lichamelijke klachten)
 • Kalmerende werking op zenuwpunten
 • Vrijkomen van endorfine (het gelukshormoon)
massage nijmegen

Even de praktische zaken op een rij..

Een ontspanningsmassage is te boeken vanaf 30 minuten, maar ook van 45, 60 of 90 minuten. De kortere massages zullen deelmassages zijn, waarbij bepaalde delen van het lichaam gemasseerd worden. Vanaf 60 minuten kan er gekozen worden voor een full body massage. Bij de full body massage van 90 minuten wordt (indien naar wens) de voorkant en achterkant van het lichaam, de voeten en handen, het hoofd en het gezicht gemasseerd. Benieuwd naar de tarieven? Klik dan hier. Onderaan de pagina vind je een overzicht met de verschillende mogelijkheden en tarieven. Voor massages die worden geboekt in de maanden januari t/m maart 2024, geldt een korting van 15% op de genoemde tarieven.

Tijdens de massage worden natuurlijke massage oliën gebruikt. Dit kunnen oliën met een geur zijn, zoals rozenolie, maar ook neutrale oliën zonder geur. Van tevoren stuur ik een kort vragenlijstje die je mag invullen (dit is natuurlijk niet verplicht) om jouw voorkeur aan te geven voor het soort massage olie en om bepaalde wensen alvast aan te kunnen geven, zodat ik hier rekening mee kan houden. Je kan bijvoorbeeld aangeven welke gebieden extra aandacht verdienen tijdens deze massage. Ook kun je tijdens de massage genieten van rustgevende achtergrondmuziek of achtergrondgeluiden. Hierbij mag je ook altijd je voorkeur aangeven. Tijdens de massage zal er enkel rustgevend en warm licht van een zoutlamp en van eventuele (geurloze) kaarsen zijn.

Het intake formulier:

intakeformulier massage

Cadeautje voor jezelf (of voor een ander)

De brede behandeltafel in mijn salon is speciaal bedoelt voor o.a. massages, zodat je zo comfortabel mogelijk kan liggen. Om te zorgen dat je het heerlijk warm hebt tijdens de massage, maak ik gebruik van een elektrische tafelverwarmer, die in te stellen is op temperatuur van laag, naar medium, naar hoog. Dit zorgt ervoor dat je je de hele massage comfortabel zult blijven voelen, omdat dit echt voelt als een warm deken. Dit in combinatie met de warmte van de massage olie, zorgt ervoor dat je extra goed kan ontspannen. Daarnaast draait een massage om welzijn en gezondheid; daarom is een goede hygiëne onmisbaar; zowel van de klant als van de massagetherapeut. 

Een massage boeken is echt een cadeautje voor jezelf! Maar het is ook een heel leuk en origineel cadeau om aan een ander te geven. Wil je iemand anders een massage cadeau doen? Er zijn (online en in mijn salon) massage cadeaubonnen beschikbaar voor ieder gewenst bedrag. Deze kunnen ook leuk ingepakt worden met eventueel een lekkere massage olie erbij.

massage cadeaubon

Instagram