Bake-up! | Roze Koeken Cheesecake

Naast beauty heb ik nog veel andere dingen waar ik heel blij van word, waaronder bakken. Ik raak er helemaal ontspannen van en word al blij van de geur als het in de oven staat. In mijn nieuwe rubriekje ‘Bake-up’ deel ik daarom leuke recepten die ik in bakboeken, blogs of foodmagazines ben tegengekomen en heb uitgeprobeerd. Ik zag een ‘Roze Koeken Cheesecake’ recept op Annebella’s Foodblog en bij roze koeken was ik al om. Ik ben afgelopen weekend aan het bakken geslagen en deel dit lekkere recept graag met jou!

roze koeken cheesecake, cheesecake recept, recept cheesecake

Ingrediënten:

De bodem:

  • 180 gram roze koeken
  • 40 gram ongezouten roomboter

De vulling:

  • 400 gram roomkaas
  • 200 gram creme fraish
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • Roze kleurstof

De topping:

  • 2-3 roze koeken
  • 100 gram slagroom
  • 100 gram roomkaas
  • 50 gram poedersuiker

Benodigdheden:

  • Springvorm van 22cm
  • Kartel spuitmondje voor de topping

Voor het hele recept verwijs ik je graag door naar Annabella’s Foodblog. Hier legt ze heel duidelijk stap voor stap uit wat je moet doen. Bekijk trouwens ook zeker haar foodblog voor heel veel andere recepten als (roze koeken) cheesecake niet helemaal jouw ding is.

Het is geen recept waar je binnen een uurtje klaar mee bent, maar dat maakt het juist extra leuk. Kort samengevat maak je eerst de bodem, dan moet hij eventjes in de oven, dan laat je hem afkoelen, tegelijkertijd begin je alvast met de vulling en als de bodem is afgekoeld giet je de vulling over de bodem heen.

Hoe leuk ziet deze roze vulling eruit? Je kan de kleur natuurlijk zo fel maken als je zelf wilt, dat ligt aan de hoeveelheid kleurstof die je erin doet.

Dit moet vervolgens 55-60 minuten in de oven. Als hij klaar is, laat je hem volledig afkoelen met de oven op een kiertje. Als de taart is afgekoeld moet hij een nacht in de koelkast staan zodat hij kan opstijven. De dag erna kun je beginnen met de topping. Als topping heb ik 250 ml slagroom gebruikt met roze kleurstof erdoorheen gespateld, anders vond ik de roomkaas smaak te overheersend worden. Maar is dat juist helemaal jouw ding, gebruik dan vooral een combinatie van de roomkaas en slagroom zoals in het recept van Annabella’s Foodblog staat beschreven! Al met al is het dus even een werkje, maar dan heb je ook wat, want: tadaaa, zie hier het resultaat!

roze koeken cheesecake, cheesecake recept, recept cheesecake
De zwarte bodem die je op de foto ziet is een deel van de springvorm, ik kreeg de bodem er niet goed af zonder de hele taart te verpesten, dus deze heb ik er even onder gelaten. Ik had daarnaast ook geen kartel spuitmondje voor de slagroom, dus heb de slagroom er met een lepeltje op aangebracht in een soort van roze wolkjes.

Maar, hoe smaakt-ie?

Het is jammer dat gezien de situatie rondom het Coronavirus ik geen groepje vriendinnen uit kon nodigen om tijdens een gezellig avondje deze taart op tafel te zetten, want hij ziet er echt uit als een feestje (ook heel leuk voor een kinderfeestje trouwens!) Ik moest nog een beetje wennen aan de cheesecake smaak, omdat ik zelf nog nooit eerder een cheesecake heb gemaakt. Maar vooral de bodem en de combinatie van alle smaken vond ik lekker. En als je juist heel erg van cheesecake houdt, dan is het al helemaal een aanrader!

Social media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Instagram